We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over het gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die aan ze verstrekt is of die ze hebben verzameld op basis van het gebruik van hun services. Bekijk ons privacy statement in onderstaande link(s).

Nieuws

Collegaliefde gaat niet door de maag

Rond 12.00 barst elke dag de strijd om een plek in het tosti-apparaat los en beland je weer in ongemakkelijke ‘small talk’ over de kat van een collega. 18% van de Nederlanders luncht dan ook het liefst… alleen. Dat blijkt uit onderzoek van PanelWizard (zusterbedrijf van Kien) voor Acties.nl onder 1.085 Nederlanders werkzaam in loondienst met een werkplek buitenshuis.

 

Lunchen

Dat werknemers hun tosti’s, salades en crackers het liefst privé naar binnen werken, heeft verschillende redenen. 41% van alle ondervraagden ergert zich tijdens de werklunch weleens aan de tafelmanieren en/of eetgewoontes van collega’s. Ook de drukte aan de lunchtafel speelt een belangrijke rol. Zo stelt 55% dat ze tijdens de werklunch moeilijk tot rust komen.

 

Irritaties

Maar er zijn meer factoren die irritatie opwekken. Zo stoort negentien procent zich aan de speciale voedselwensen van collega’s, die bijvoorbeeld vegetarisch, veganistisch en/of glutenvrij eten. Ook collega’s die (veel) te lang in de kantine blijven hangen, worden niet gewaardeerd.

 

Drukte

Slechte tafelmanieren en irritante eetgewoontes zijn niet het enige waar Nederlandse werknemers zich druk om maken. Daarnaast valt de drukte tijdens de lunch sommige werknemers zwaar. Meer dan de helft van de ondervraagden heeft weleens moeite gehad om tot rust te komen tijdens de werklunch. Onder vrouwelijke werknemers tussen de 18-29 jaar zijn de problemen het grootst. In die groep heeft 63% last van de drukte tijdens de lunch.

 

Oplossingen

Een groot deel van de werknemers in Nederland zou een stuk blijer zijn met de werklunch als de werkgever meer moeite zouden doen voor een gezondere maaltijd. Daarnaast vindt een derde het aanbod te beperkt.

 

Uw onderzoek via PanelWizard?

Bent u ook geïnteresseerd in onderzoek via PanelWizard? Bekijk hier de mogelijkheden!